Institutul Oncologic din Cluj-Napoca se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de pacienți. În această perioadă, la institutul clujean sunt tratați zilnic de trei ori mai mulți pacienți decât în institutul similar din București. Mulți dintre acești pacienți erau tratați în trecut în secțiile oncologice ale unor spitale care, mai nou, au fost alocate luptei împotriva coronavirusului. În acest condiții, amfiteatrele institutului au fost transformate în centre de triaj, iar în spălătoria institutului vor fi amenajate locuri pentru chimioterapie.
Conducerea Institutului Oncologic din Cluj-Napoca încearcă să găsească soluții pentru a-i trata pe toți pacienții care vin pentru a se trata împotriva cancerului. Personalul institutului clujean este suprasolicitat, însă angajații acestuia se află în continuare la datorie. Conducerea institutului încearcă să realoce spațiile disponibile pentru a-i primi pe pacienți. Triajul acestora a fost mutat în amfiteatre, iar la spitalul de zi, personalul secției de chimioterapie lucrează deja în două ture, spune managerul Institutului Oncologic, Cătălin Vlad, pentru Via Cluj TV.
În fiecare zi, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, sunt tratate 600 de persoane. Acesta este cea mai mare unitate medicală de profil din nordul României.