Consiliul Județean Cluj a achiziționat 11 noi echipamente de înaltă tehnologie pentru Spitalul Municipal din Turda. Este vorba despre patru electrocardiografe, trei injectomate și patru tărgi de consultații.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Continuăm programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă întrucât investițiile constante în domeniul sanitar contribuie în mod direct la creșterea calității actului medical, la salvarea vieții și a sănătății a numeroși pacienți”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a declarat că această perioadă a demonstrat cu prisosință necesitatea investițiilor în sistemul medical. El a mai spus că modernizarea spitalelor este o datorie a administrației publice, iar acest proces a fost accelerat de pandemie. ”Toți locuitorii județului au dreptul la acces la un sistem medical care să funcționeze în parametri optimi. Este foarte bine că sunt modernizate și spitalele din celelalte orașe ale județului, pentru că aceste spitale au preluat pacienții spitalelor din Cluj-Napoca ce au fost dedicate luptei împotriva coronavirusului. Această preluare a pacienților a fost realizată cu succes, de aceea vreau să le mulțumesc tuturor angajaților sistemului medical clujean care s-au aflat și se află la datorie”, a spus Istvan Vakar.

Valoarea noilor dotări este de cca. 90.000 de lei. Finanțarea este asigurată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean. Structurile de specialitate în dotarea cărora vor intra echipamentele sunt Secția Medicină Internă, Compartimentul Primiri Urgențe, Compartimentul Boli Infecțioase, Secția ATI și Compartimentul Cardiologie.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *