Unul dintre cei mai importanți investitori din județul Cluj a ajuns în ceas aniversar. Emerson, o companie americană de tehnologie, inginerie și producție, sărbătorește 15 ani de prezență pe piața locală din Cluj-Napoca. Aniversarea marchează o etapă importantă în procesul de inovație și extindere, potrivit ClujInsider.ro

La eveniment au participat reprezentații Ambasadei Statelor Unite ale Americii, ai autorităților locale și ai instituțiilor de învățământ superior. Au fost prezenți: David Muniz, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Irina Munteanu, subprefectul județului Cluj, Camelia Sălcudean, subprefectul județului Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Istvan Vakar, vicepresedinte al Consiliului Județean Cluj, Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa​, rectorul Universității Tehnice Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Christian SăcăreaA, prorector al Universității Babeș-Bolyai, Alina Negru, director Emerson Cluj și John Nita, președinte Emerson Automations Solutions Europe.

„Făcând o restrospectivă a ultimilor ani, pot spune că am valorificat fiecare oportunitate, ne-am depășit limitele și am dezvoltat soluții durabile. Am dezvoltat cu succes o serie de 11 start-up-uri de producție, două centre de afaceri importante care susțin ambele platforme de afaceri Emerson la nivel european și global, un hub de inginerie și patru centre de servicii HR, IT, logistică și financiar”, a menționat Alina Negru, director Emerson Cluj.

De asemenea, compania are mai multe direcții de cooperare cu universitățile locale, printre care și programe de mentorat pentru studenți, peste 10 ediții de programe de practică de vară și programe de internship. Anul acesta, compania a inaugurat un laborator tehnic în cadrul Facultății de Chimie a Universității Babeș-Bolyai și a modernizat laboratorul Emerson de la Universitatea Tehnică, din cadrul facultății de Automatică și Calculatoare, în care sunt folosite cele mai noi tehnologii și soluții de automatizare, de tipul Industry 4.0.

”La Cluj, Emerson este de 15 ani acasă, face parte din comunitate și este alături de ecosistemul nostru de inovare, atât pentru a contribui la arhitectura proceselor strategice pentru un viitor cu locuri de muncă și o comunitate dezvoltată în inima Transilvaniei, cât și pentru a susține tinerii, sau inițiativele din domenii conexe, atât de importante pentru o ridicată calitate a vieții. Viitorul aparține cu siguranță celor curajoși, iar alături de parteneri de drum motivați, creativi și cu misiune, viitorul nostru aici, la Cluj-Napoca promite să fie unul foarte bun. La mulți ani, Emerson” este mesajul transmis de primarul Emil Boc cu ocazia aniversării.

„În 15 ani, am crescut la peste 2900 de angajați, am realizat investiții de peste 160 milioane de dolari, respectiv o cifră de afaceri de 241 milioane de dolari în anul fiscal trecut. Vom continua să ne dezvoltăm în toate domeniile noastre de activitate: operațiuni, centre de afaceri și grupuri de servicii funcționale. Și, în același timp, rolurile și responsabilitățile noastre vor deveni mai complexe, vom proiecta și implementa noi procese, digitalizarea fiind un element central”, a mai adăugat Alina Negru.

Site-ul din Cluj este alimentat integral cu energie regenerabilă, iar compania își sporește eforturile și rămâne dedicată angajamentului de a reduce amprenta de carbon, de a diminua cantitatea de deșeuri și a-și aduce contribuția pozitivă asupra societății în care activează. Emerson va continua să dezvolte comunitatea STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) la nivel local, prin investiția în dezvoltarea programelor existente, respectiv dezvoltarea unor noi programe, cu scopul de a promova şi susţine educaţia STEM prin parteneriatele cu mediul academic și autoritățile clujene.

Emerson are peste 2,900 de angajați în Cluj-Napoca, iar valoarea totală a investițiilor pe care Emerson a făcut-o la Cluj din anul 2006 este de peste 160 milioane USD.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply