Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 26 august 2021, proiectul „Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”, indicatorii tehnico-economici precum și parteneriatul dintre județul Cluj și două unități sanitare implicate în această investiție.

Scopul proiectului este de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii.

„?????????? ??? ? ?????????? ?????? ?? ???? ?????? ?? ????? ???????? ?????????? ?? ?????????? ?????? ?? ? ????????? ???????????. ????, ?? ???? ??? ???? ?? ??? ???????? ?? ???? ???????? ?? ???? ?? ??????? ????????? ???????? ? ????? ?? ????? ?????? ?? ???? ???????????????, ?? ????????? ???????? ??????, ?? ??????? ???? ?? ???????? ?? ???? ??????? ?? ?? ???????????”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, operațiunile propuse la Spitalul Clinic de Recuperare constau în instalarea unui sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv a unuia de detecție și semnalizare oxigen. Totodată, vor fi create o nouă infrastructură electrică pentru corpul A, una de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 8 al aceluiași corp, precum și o infrastructură nouă de fluide medicale la etajele 1, 2, 5 și 6 ale corpului A.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, investițiile prevăzute constau în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou, în zona SAS-urilor (zonă tampon), precum și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

În valoare totală de 29.122.516 lei, cu TVA inclus, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *