Potrivit coordonatorului CNCAV, Valeriu Gheorghiță, în 10 județe din țară, inclusiv municipiul București, rata vaccinării persoanelor este de peste 30%.

De asemenea,  sunt 26 de județe cu o rată de acoperire între 20 și 30% și  6 județe, care au o rată de acoperire vaccinală între 17 și 20%, conform lui Gheorghiță.

Cea mai mare rată de acoperire vaccinală se înregistrează în municipiul Bucureşti şi în judeţul Cluj. Mai exact, la Cluj, s-au administrat aproape 530.000 doze de vaccin anti-COVID-19, iar, procentual, numărul persoanelor vaccinate, în acest județ, ajunge la 44%.

Totodată, medicul Valeriu Gheorghiță a menționat și faptul că peste jumătate dintre persoanele care se vacinează anti-COVID optează pentru serul de la Johnson&Johnson.

“Am observat, în ultima perioadă, că peste 50% dintre persoanele care se vaccinează optează pentru doza unică de la compania Johnson&Johnson”, a declarat președintele CNCAV.

Vaccinul Janssen produs de Johnson&Johnson are avantajul că poate fi păstrat 3 luni la temperatura frigiderului sau, chiar mai mult timp, la congelator.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *