România recepționează luni, 19 iunie 2021, încă o tranşă de vaccin Pfizer/ BioNTech.

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), tranșa constă în 662.220 doze și va fi livrată pe aeroportul din Otopeni.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

De la începutul campaniei de vaccinare,  țar anoastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer/ BioNTech, iar 7.269.098 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *