În dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca au fost recepționate 157 de noi echipamente medicale de ultimă generație.

Aparaturile livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt un ventilator cu jet de înaltă frecvență, un aparat de epurare sanguină, 16 aparate de monitorizare hemodinamică non-invazivă și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

Totodată, la Spitalul de Copii au mai ajuns 15 pompe de alimentație enterală continuă, trei stații de andocare cu troliu mobil, 60 de injectomate, 30 de infuzomate, 20 de perne antiescară și 10 saltele antiescară.

„𝘕𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘵 𝘶𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘢 𝘱𝘢𝘯𝘥𝘦𝘮𝘪𝘦𝘪, 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘪𝘯𝘥 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘴𝘢 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘢𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢 𝘮𝘪𝘤𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪”, menționează președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea noilor echipamente medicale este de 2.470.798 de lei, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *