Deși specialiștii estimau că păsările flamingo observate în urmă cu o săptămână pe lacurile Tuzla și Nuntași (județul Constanța) fac doar un popas de câteva zile în România și vor pleca mai departe, ele încă sunt prezente în zonele amintite, transmite digi24.com.

 

 

Păsările se află în migrație și în perioada de formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți. Specia, cuibăritoare în bazinul mediteranean, are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru, mai scrie sursa citată.

Exemplare de flamingo, mai puține, au fost văzute și anul trecut, la mijlocul lunii mai, în zona Meleaua Sacalin, potrivit RFI România.

Specialiștii spun că speciile noi de păsări sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt atrase de condițiile prielnice, de diversitatea habitatelor și a ecosistemelor, abundența și varietatea hranei.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply