În timp ce în Europa situaţia sanitară se îmbunătăţeşte, călătoriile internaţionale ar trebui să fie în continuare evitate “în faţa unei ameninţări persistente şi a unor noi incertitudini”, a prevenit Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa. El s-a referit mai ales la incertitudinile legate de o nouă variantă virală îngrijorătoare, detectată mai întâi în India şi identificată apoi în jumătate dintre cele aproximativ 50 de ţări din acea regiune a lumii, potrivit RFI România.

Vaccinurile disponibile şi aprobate împotriva noului coronavirus sunt până în prezent eficace împotriva “tuturor variantelor virusului”, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a îndemnat ţările lumii să continue să acţioneze “cu prudenţă” pe durata pandemiei de COVID-19, informează AFP, preluată de Agerpres.

“Este o ameninţare incertă”, a subliniat Catherine Smallwood, coordonatoarea departamentului pentru situaţii de urgenţă din OMS Europa. “Pandemia nu s-a încheiat”, a adăugat ea. Potrivit datelor OMS, la nivelul regiunii care acoperă o parte din Asia Centrală, numărul cazurilor noi a scăzut cu 60% într-o lună, de la 1,7 milioane la jumătatea lunii aprilie până la 685.000 săptămâna trecută.

“Mergem în direcţia bună, dar trebuie să rămânem vigilenţi (…) creşterea mobilităţii, a interacţiunilor fizice şi a adunărilor de persoane poate să determine o sporire a transmiterii virusului în Europa”, a insistat directorul regional al OMS, subliniind că deplasările şi călătoriile esenţiale au fost menţinute.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *