Suveranul pontif va primi primul papamobil electric de la o companie americană, care va folosi materiale reciclabile și va dota mașina cu o cupolă retractabilă din sticlă securizată.

Compania cu sediul în Los Angeles vrea să furnizeze primul papamobil electric pentru anul viitor, anunță agenția Reuters.

Designerii americani vor modifica un exemplar din SUV-ul Ocean, adăugând o cupolă retractabilă din sticlă și materiale reciclate în interior. De exemplu, covoarele vor fi din sticle de plastic reciclate din ocean.

Cei doi cofondatori ai companiei, Henrik Fisker, fost designer al producătorului auto britanic de lux Aston Martin, și dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit deja cu reprezentanții Bisericii Romano-Catolice.

„Am aflat că Papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, a spus Fisker.

Fabricarea SUV-ului electric este planificată să înceapă în noiembrie 2022, iar papamobilul va fi produs în Europa, de Magna International Inc.

Nu a dezvăluit, deocamdată, costul vehiculului modificat destinat Papei Francisc, dar un SUV Fisker Ocean pornește de la prețul de 37.499 dolari în Statele Unite și de 32.000 de euro în Europa, unde este vândut printr-o firmă germană.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply