Stațiunile din județul Cluj au scăpat de cele mai multe dintre restricții și se pregătesc să își reprimească turiștii. De asemenea, și stațiunile care pun în valoare potențialul curativ al apelor sărate se pregătesc să își reia activitatea la potențialul maxim, pe măsura încălzirii vremii.

Stațiunile montane din Munții Apuseni au scăpat deja de cele mai multe dintre restricții, iar acum se pregătesc pentru reluarea activității din plin. În Băișoara sau Mărișel, ratele de incidență a infectării cu coronavirus au scăzut foarte mult. Proprietarii de pensiuni, cabane și hoteluri au luat măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu coronavirus. În spațiile comune, este obligatorie purtarea măștilor de protecție, precum și folosirea dezinfectantului. În aceste stațiuni, sunt posibile foarte multe activități în aer liber, de la excursii pe jos, cu căruța sau cu bicicleta până la observații astronomice ori expediții călare sau cu ATV-urile

. De asemenea, se pregătesc de reluarea activității și stațiunile care pun în valoare potențialul curativ al apelor sărate. Este vorba de Turda, Cojocna și Ocna Dej. De obicei, de 1 Mai, erau deschise ștrandurile în aer liber și permis accesul la lacurile sărate amenajate în interiorul stațiunilor. În acest an, din cauza frigului, încă nu au fost redeschise bazinele din exterior. Însă administratorii stațiunilor sunt pregătiți se facă acest lucru de îndată ce condițiile meteo vor permite acest lucru. Și în perimetrele acestor băi sărate au fost luate măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, dintre care cea mai importantă este distanțarea fizică. Administratorii stațiunilor sunt optimiști. Ei speră că anul acesta va aduce mult mai mulți turiști decât anul trecut, în condițiile în care foarte mulți clujeni s-au vaccinat.

În aceste zile, la Cluj, va fi depășit pragul psihologic de 300.000 de persoane vaccinate, iar ritmul vaccinării este foarte bun, de aproximativ 6.000 de persoane pe zi. În aceste condiții, rata incidenței noilor cazuri de infectare cu coronavirus a scăzut sub 2 la mie. În cifre absolute, numărul de noi infectări a scăzut semnificativ. Ieri au fost mai puțin de 100 de persoane testate pozitiv.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *