Cercetătorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj au început să producă răsaduri, pe care le vând clujenilor pasionați de grădinărit ori micilor ferme care mizează pe soiuri românești. Aceste soiuri nu sunt doar cele tradiționale, ci și unele create chiar de cercetătorii clujeni. Aceste soiuri au avantajul că sunt perfect adaptate condițiilor pedoclimatice din zona Clujului.

Cercetătorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară oferă tuturor celor pasionați de cultivarea plantelor și de grădinărit răsaduri crescute în serele universității. Este vorba de soiuri locale, dintre care unele sunt create la Cluj, spune reprezentanta universității, Florica Mănuțiu.

Folosirea soiurilor locale este o condiție pentru păstrarea biodiversității. În plus, cercetătorii clujeni sunt permanent preocupați de crearea unor soiuri noi și de punerea lor în slujba umanității, spune decanul Facultății de Agricultură, Roxana Vidican.

Universitatea clujeană nu furnizează doar răsaduri, ci îi și educă pe clujenii pasionați de grădinărit. În această perioadă, în Ferma Didactică Palocsay, au fost organizate astfel de activități, în care copiii au învățat cum să obțină răsaduri, iar adulții cum să taie pomii ori să îi altoiască.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *