Facultatea de Teatru și Film, împreună cu întreaga comunitate a Universității Babeș-Bolyai din Cluj (UBB), își exprimă solidaritatea cu actrița Maia Morgenstern și cu fiica acesteia, Cabiria, studentă a facultății/universității clujene.

”Condamnăm ferm jignirile și amenințările deosebit de grave, violent antisemite, care le-au fost adresate lor și actorilor de la Teatrul Evreiesc în prima zi a Pesach-ului. Profităm de acest nefast prilej pentru a le transmite admirația noastră pentru creativitatea lor specială în arta teatrală, în care Maia Morgenstern s-a afirmat internațional, iar Cabiria Morgenstern dovedește un mare potențial. Ne exprimăm încrederea că vor depăși cât mai repede acest moment care ne întristează pe toți și nu face cinste nimănui”, spun reprezentanții facultății.

„Suntem extrem de îngrijorați de proliferarea manifestărilor și a limbajului extremist împotriva unui membru al comunității noastre academice, dar și în general, făcând trimitere la o epocă pe care o credeam de mult apusă. Ca rector UBB sunt garantul faptului că universitatea noastră va rămâne un spațiu al libertății, al științei, al frumosului și al binelui, un spațiu al selecției și formării caracterelor și creativității/inteligențelor, pentru binele public și al națiunii și, în general, al cunoașterii umane. O astfel de cultură organizațională nu este doar o pavăză internă împotriva extremismului, ci și o platformă modernă de pe care UBB va fi un actor activ la nivel social împotriva prezenței unor astfel de atitudini extremiste în spațiul public în general”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *