Pandemia și trecerea la munca și educația on-line au provocat o creștere a numărului de persoane care suferă de afecțiuni neurologice. Medicul clujean Damian Popescu afirmă că a crescut numărul celor care suferă de dureri de cap, dureri de coloană și chiar epilepsie. Motivul este reprezentat de expunerea prelungită la ecrane electronice.

Oamenii nu s-au adaptat în întregime la o societate on-line, chiar dacă pandemia de coronavirus a dus la transformarea digitală a societății. Pandemia a dus la creșterea numărului de cazuri de afecțiuni neurologice, afirmă medicul Damian Popescu, prezent la Via Cluj TV.

Din cauza faptului că multe persoane petrec ore în șir în afa ecranelor, s-au înmulțit cazurile în care oamenii prezintă epilepsie, mai spune medicul Damian Popescu.

Concluziile medicului neurolog Damian Popescu sunt susținute și de rezultatele unor cercetări internaționale, care au fost derulate de medici din Marea Britanie, Canada și Africa de Sud. Aceste studii arată că expunerea prelungită la ecrane electronice poate afecta sistemul nervos.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *