Autoritățile clujene au anunțat că vor continua în ritm susținut campania de vaccinare. În prezent, sunt vaccinați medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, iar următoarele doze de vaccin vor ajunge la Cluj mâine. Cum este organizată concret vaccinarea?

Primele doze de vaccin au ajuns ieri la Spitalul de Boli Infecțioase. În cadrul spitalului, au fost organizate două cabinete de vaccinare. Duminică, de exemplu, au fost vaccinate 90 de cadre medicale și deja este organizată procedura pentru inocularea a 375 de doze de vaccin. În prima fază, urmează să fie vaccinați 12.500 de angajați din sistemul sanitar. Au fost organizate 20 de centre de vaccinare în spitale, cu un total de 35 de cabinete de vaccinare, deservite de 38 de echipe de vaccinare.

De asemenea, a fost repartizat acestor centre și personalul medical care nu își desfășoară activitatea în spitale. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență vor fi vaccinați și medicii de familie, precum și medicii școlari, împreună cu ceilalți angajați ai cabinetelor medicale din aceste categorii. La Institutul Inimii, vor fi vaccinați angajații Serviciului Județean de Ambulanță, iar la Institutul Oncologic vor fi vaccinați medicii stomatologi și angajații din cabinetele acestora. În faza a doua a campaniei de vaccinare, trebuie inoculate doze de vaccin pentru 133.000 de persoane din grupele de risc. Pentru această fază, au fost pregătite 30 de centre de vaccinare pentru tot județul. Ele vor fi deservite de 46 de echipe de vaccinare. Vor exista și două echipaje mobile. O atenție sporită va fi acordată celor 49 de centre pentru vârstnici, în care trăiesc peste 2.000 de oameni. Aceste centre sunt deservite de 500 de angajați, care vor fi și ei vaccinați în etapa a doua.

În județul Cluj, există o tendință descendentă a numărului de noi cazuri raportate. În ultimele 24 de ore, au fost descoperite 97 de persoane infectate. E drept că, din cauza sărbătorilor, au fost făcute doar 348 de teste. În spitalele clujene sunt internate 679 de persoane infectate, dintre care 87 la ATI. Rata incidenței în județul Cluj este de 3,55 la mia de locuitori.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *