Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Prima persoană vaccinată a fost chiar directorul medical al spitalului clujean, medicul Violeta Briciu.

Primele doze de vaccin au ajuns la Cluj chiar în această dimineață. Primele persoane care au fost vaccinate au fost cinci medici ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, care s-au oferit voluntar, spune prefectul Mircea Abrudean.

Este o zi istorică pentru județul Cluj, cât și pentru România, de altfel: începe campania de vaccinare cu faza zero, respectiv 375 de doze de vaccin au ajuns astăzi, în jurul orei 6 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru prima etapă de vaccinare a personalului de aici, care începe cu primii 5 medici. Prima persoană vaccinată în județul Cluj va fi doamna Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase. După ce se va încehia faza zero, vom intra în faza 1, evident, cu personalul medical din județul Cluj, respectiv 12500 de persoane care vor fi vacinate în cele 20 de centre amenajate deja în unități medicale din judeul Cluj. Ulterior, faza 2, care cuprinde persoanele din grupele de risc, persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în total, aproximativ 132.000 de persoane în județul Cluj care vor fi vaccinate, bineînțeles, dacă își exprimă această intenție, pentru că vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată, după cum bine știm. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului Cluj, 13 sunt în municipiul Cluj-Napoca, trei în Turda, două în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla, Huedin și câte unul în câteva comune în care s-a considerat necesar a fi amenajate. De asemenea, în faza doi de vaccinare vor intra și persoanele din centrele rezidențiale, peste 49 la număr, în total peste 2500 de persoane care vor fi vaccinate, repet, dacă vor condera că doresc acest lucru”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Directorul medical al spitalului clujean, doctorul Violeta Briciu, a declarat că are încredere deplină în vaccin.

”Vaccinul este cât se poate de sigur. Acesta este motivul pentru care sunt persoane care vor expune public și se vor vaccina pentru ca oamenii să înțeleagă că nu este niciun fel de risc, se întâmpla asta peste tot în lume. (…) S-a exprimat și domnul primar Boc și eu voi face același lucru, ne vom vaccina public pentru că nu există niciun fel de risc și e nromal să fie așa. Trebuie să avem în crede și să solicitpm vaccinarea, pentru că este gratuită, voluntară și necondiționată. programarea se va face prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul platformei puse la dispoziție de STS.Inclusiv vom avea o linie telefonică directă amenajată la ISU, așa cum am avut linia verde pe probleme de COVID, va fi o linie specială pentru ca oamenii să se poată programa, să nu existe niciun fel de dificultate pentru cei care nu au acces la internet sau la tehnologie, se poate face telefonic, fără niciun fel de problemă”, a mai spus prefectul de Cluj.

Doza de rappel a vaccinului le va fi inoculată medicilor vaccinați azi peste 21 de zile. Între timp, va începe vaccinarea în masă în celelalte unități medicale din județ.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *