Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 177 de echipamente și aparate medicale ultramoderne. Acestea vor fi cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății. Valoarea estimată a acestora este de 10.267.721 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Ceea ce e cu adevărat impresionant este numărul aparatelor și echipamentelor medicale de ultimă generație pe care le achiziționăm din fonduri europene și care vor veni, cât de curând, în sprijinul echipelor medicale aflate în lupta cu COVID. Această nouă investiție masivă în aparatură medicală modernă va aduce numeroase beneficii atât micilor pacienți cât și adulților care se confruntă cu diverse afecțiuni”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, afirmă că ”investițiile în sistemul medical reprezintă o prioritate. Această perioadă grea a demonstrat cât de important este să avem un sistem medical capabil să răspundă cu succes unor provocări precum cele ridicate de pandemia de coronavirus. Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în lupta împotriva coronavirusului, precum și celor care lucrează în spitalele nonCOVID, care, prin implicarea lor remarcabilă, i-au suplinit pe colegii implicați în lupta împotriva pandemiei”.

Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un aparat de radiologie mobil, două incubatoare, două combine frigorifice tip bancă de sânge – plasmă, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare și trei pompe automate de administrare a alimentației enterale.

De asemenea, vor mai fi achiziționate 27 de dispozitive medicale folosite pentru ventilația noninvazivă, trei echipamente de oxigenoterapie, un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor, saltele anti-escară, perne antidecubit, injectomate, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ș.a.m.d.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 22 decembrie 2020, ora 15.00, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *