Absolvenții de medicină au inițiat a petiție online “Ar trebui să fie o medie mai scăzută” prin care cer ministerului să coboare pragul de promovabilitate a examenului de rezidențiat, potrivit mediafax.

Ideea aparține unui absolvent un absolvent care a obținut prima notă clasată sub linie.

Citat de mediafax, acesta a precizat “am luat 558 de puncte. Am avut iniţial 561, dar după recorectare mi-au scăzut 3 puncte”.

“Să mai dăm examenul de rezidenţiat încă o dată, la anul. Sau, cine doreşte să plece din ţară şi să lucreze în străinătate. De exemplu, în Germania, Austria nu există examen de rezidenţiat. Eu prefer să lucrez la mine în ţară”, a declarat inițiatorul petiție, Valentin Moţăţeanu.

Punctajul minim pe care trebuie să îl ia absolvenţii de medicină trebuie să fie de 60% din nota maximă obţinută. Ei cer în petiţia lor şi să se revină la procentul de 50%, aşa cum era acum zece ani.

De asemenea, petiția mai prevede și suplimentarea locurilor la specialități.

În acest an, circa 12.000 de absolvenţi au susţinut rezidențiatul pentru unul dintre cele peste 9.100 de locuri scoase la concurs.Dintre acestea, vor fi repartizate în jur de 8.600. În total, 776 de absolvenţi care au susţinut examentul de rezidenţiat nu au luat punctajul necesar pentru a fi repartizaţi într-un spital.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply