Din 2014 până acum, peste 7.000.000 de lei au fost investiți pentru achiziționarea de echipamente medicale din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, susțin reprezentanții instituției medicale.

Mai exact, Unitatea Primiri Urgențe  (UPU) a reprezentat o preocupare constantă în dotarea cu echipamente medicale performante.

Astfel, au fost achiziționate:

– CT multislice
– RX fix și RX mobil
– Monitoare de funcții vitale și stație centrală de monitorizare
– Paturi de terapie intensivă
– Defibrilatoare
– Ventilatoare și aparate de ventilație mecanică
– Ecografe
– Seturi de resuscitare

“Echipamentele medicale au fost achiziționate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății, Consiliul Județean, precum și din veniturile proprii ale spitalului. La această listă a investițiilor, se adaugă lucrările de reparații și de reamenajare, începute anul trecut și finalizate la începutul acestui an, în valoare de peste 1.000.000 lei. Lucrările au fost realizate din venituri proprii și cu sprijinul Consiliului Local”, precizează reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Aceștia mai atrag atenția și asupra faptului că asistarea pacientului critic, dar și oferirea serviciilor medicale cu promptitudine reprezintă priorități de maximă importanță, iar respectivele dotări sunt intrumente prin intermediul cărora se pot asigura servicii medicale performante, întrucât Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are rolul unui centru regional de urgență, la UPU Cluj-Napoca fiind preluate unele dintre cele mai complexe cazuri din zona de nord-vest a României.

Anual, peste 48.000 de pacienți calcă pragul Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, aceasta fiind una dintre cele mai solicitate secții ale spitalului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *