Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 601+ în clasamentul World Subject Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE), la categoria Clinical & Health.

În clasamentul publicat miercuri, 28 octombrie, ce evidențiază universitățile care sunt lideri în domeniul medicinei, stomatologiei și altor domenii din sănătate, sunt incluse doar trei instituții academice de profil din România: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Indicatorii de performanță analizați pentru categoria Clinical and Health au fost grupați în cinci domenii: Predare (mediul de învățare), Cercetare (volum, venit și reputație), Citări (influența cercetării), Perspective internaționale (personal, studenți și cercetare) și Venituri din industrie (transfer de cunoștințe). UMF “Iuliu Hațieganu” a obținut punctaje foarte bune la toți cei cinci indicatori și s-a remarcat la categoriile Citări și Perspective internaționale.

Încă o dată, școală medicală românească este prezentă în clasamentul realizat de The Times Higher Education, una dintre cele mai însemnate ierarhii de acest fel din comunitatea academică mondială. ”Această realizare nu ar fi fost posibilă fără implicarea colegilor și studenților noștri, atât în activitatea didactică, cât și în cea de cercetare, cărora le mulțumesc și îi felicit pentru contribuția pe care o aduc la construirea renumelui internațional al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”,” transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității clujene.

World Subject Rankings 2021 este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, ce acoperă 11 domenii: Arts and Humanities, Business and Economics, Clinical and Health, Computer Science, Education, Engineering, Law, Life Sciences, Physical Sciences, Psychology, Social Sciences. World University Rankings 2021 by Subject: Clinical and Health, topul care include și universitatea clujeană, reunește în acest an 856 de universități din domeniul medicinei, față de 775 anul trecut. La realizarea clasamentului s-au folosit aceiași indicatori de performanță riguroși ca la clasamentul Times Higher Education World University Rankings 2021, doar metodologia a fost recalibrată pentru a se potrivi domeniilor individuale.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu se află pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, din toate domeniile, în clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE) și dat publicității la începutul lunii septembrie.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *