Sistemul sanitar de urgență din Cluj a fost suprasolicitat în ultimele luni, din cauza pandemiei de coronavirus. De aceea, aportul celor 33 de angajați temporari din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță este esențial pentru continuarea în bune condiții a activității, după cum afirmă conducerea serviciului. Și aceasta cu atât mai mult cu cât chiar cei aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirusului se confruntă cu cazuri de infectare.

Cel mai recent a apărut în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Avram Iancu. Șase angajați din cadrul detașamentului 2 de pompieri au fost confirmați cu coronavirus. Din fericire, până acum, este vorba de o îmbolnăvire ușoară. În prezent, patru spitale din Cluj sunt alocate luptei împotriva coronavirusului. Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase, de Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello, de Spitalul de Recuperare și de Spitalul Municipal Clujana.

De asemenea, ar putea fi introdusă în prima linie și Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Acest lucru înseamnă că multe cazuri medicale sunt redistribuite între celelalte spitale. De exemplu, bolile infecțioase, cu excepția coronavirusului, sunt acum tratate la Spitalul Municipal Dej.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *