Ultimele zile au adus o ușoară reducere a numărului de noi infectări cu coronavirus. Dacă săptămâna trecută erau peste 300 de noi cazuri, azi au fost doar 199 de noi cazuri confirmate de autorități. Duminică, au fost 164 de noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate.

Reprezentanții autorităților spun că această descreștere este rezultatul aplicării măsurilor de distanțare socială. În primul rând, este trecerea școlilor din Cluj-Napoca în scenariul roșu, adică la cursurile on-line. De asemenea, au fost interzise proiecțiile în cinematografe, concertele și activitatea sălilor de jocuri de noroc, precum și servirea clienților în restaurante, cafenele și baruri. De asemenea, două comune, Sic și Săvădisla, au fost introduse în carantină.

Cifrele par să confirme aceste declarații ale autorităților. În județ, există 132 de elevi de la 66 de unități de învățământ care au fost confirmați cu coronavirus, precum și 86 de cadre didactice, din 61 de unități de învățământ. În prezent, în cele patru spitale COVID din județ sunt internați 513 pacienți. 37 dintre ei se află pe secțiile ATI. Potrivit statisticilor, cel mai eficient spital din România în tratarea infecțiilor cu coronavirus este Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *