Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara nu mai are locuri libere. Pentru că numărul de îmbolnăviri nu scade, autoritățile au găsit o soluție de reorganizare. Aceasta presupune transformarea în zone roșii a unor secții din alte spitale. În total, este vorba despre aproximativ 100 de paturi, potrivit RFI România

În Timiș s-au înregistrat, ieri, 82 de noi îmbolnăviri cu Covid, dar și cinci decese. Cele mai multe cazuri, 40 la număr, au fost în Timișoara. În prezent, în județ sunt internați 178 de pacienți infectați cu coronavirus. 19 dintre aceștia sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.

La Spitalul „Victor Babeș” sunt ocupate toate cele 140 de paturi, iar la Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber. Medicul Cristian Oancea, directorul unității sanitare, spune că totul depinde acum doar de fiecare dintre noi.

”Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor și îl citez acum pe doctorul Musta, lupta se dă în stradă, cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, și în secțiile de Terapie Intensivă, unde, cu excepția unui loc de patologie pediatrică, totul este plin.

Pentru că numărul de cazuri nu dă semne de scădere, la Timișoara vor fi luate măsuri excepționale. Astfel, Spitalul Județean va redeschide zona roșie Covid, organizată într-una dintre secțiile de ortopedie. Și Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziția medicilor de la „Babeș” o secție externă. Din nou, Cristian Oancea.

Vom încerca săptămâna asta, rapid, să transformăm Ortopedia, să revenim la primul plan alb, din februarie, să facem 60 de locuri rapid și să preluăm de săptămâna viitoare secția de recuperare cardio-vasculară din spate de la ASCAR, ca și secție externă de la «Babeș». Acolo mai câștigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Încercăm într-o săptămână, o săptămână și jumătate, să mai câștigăm 100 de locuri”, relatează RFI.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *