Pandemia de coronavirus a schimbat radical viețile celor care se luptă în prima linie cu acest virus. Medicii, asistenții medicali, laboranții și alți angajați ai spitalelor trebuie să ia măsuri drastice de protecție. Unii dintre ei au trăit experiența traumatizantă a îmbolnăvirii. Alții locuiesc departe de familii, pentru nu-i expune pe cei dragi riscurilor de îmbolnăvire.

Activitatea medicilor din spitalele clujene s-a schimbat radical după izbucnirea pandemiei. În Institutul Oncologic din Cluj, au fost create circuite separate pentru bolnavi, în încercarea de a limita răspândirea virusului. Uneori, pacienții trebuie să treacă printr-un adevărat purgatoriu sanitar, spune profesorul Tudor Ciuleanu.

În alte spitale în care sunt tratați bolnavii de coronavirus, medicii sunt nevoiți să recurgă la proceduri medicale complicate, pentru a încerca să evite infectarea, spune medicul Mărioara Șimon, de la Spitalul de Penumoftiziologie din Cluj

Există și medici din spitalele COVID care și-au închiriat apartamente sau camere de hotel în care locuiesc în ture de câte 2-3 săptămâni, pentru a nu-i expune pe cei dragi riscurilor de îmbolnăvire. De asemenea, sunt medici care s-au infectat, care au trecut prin calvarul prosupus de boală și care au revenit pe baricade. Mulți dintre ei au donat și sânge pentru extragerea plasmei cu anticorpi care poate salva vieților celor în suferință după ce s-au infectat cu coronavirus.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *