Peste un milion de oameni au murit la nivel global după ce au fost infectați cu COVID-19. SUA, Brazilia şi India însumează aproape jumătate din decese. Experţii avertizează că cifra reală este probabil mult mai mare. Pragul de un milion de decese a fost atins la aproape 10 luni după apariţia focarului de coronavirus din Wuhan, potrivit RFI România.

Numărul de oameni din întreaga lume care au murit cu COVID-19 a trecut de un milion, potrivit datelor prezentate marţi de Universitatea Johns Hopkins. Mai exact e vorba de 1.001.646 până la acest moment.

SUA, țară cu o populație de 300 de milioane, a raportat peste 205.000 de decese. Brazilia a raportat mai mult de 142.000 de morți. Cu toate acestea plajele sunt pline. Oamenii, în cea mai mare parte, nu respectă pe plaje distanțarea socială sau nu poartă măști. India se apropie de 100.000 de decese.

Decesele însumate din SUA, Brazilia şi India reprezintă aproape jumătate din totalul victimelor la nivel mondial.

Sunte cifre „ameţitoare” în opinia secretarul general al ONU, António Guterres, dar oficialul crede că cifra reală este probabil mult mai mare.

Pragul de un milion de decese a fost atins la aproape 10 luni după apariţia focarului de coronavirus din Wuhan, China.

De atunci, pandemia s-a răspândit în 188 de ţări, cu aproape 33,5 milioane de cazuri confirmate.

Între timp, la nivel mondial continuă eforturile de a dezvolta un vaccin eficient.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat însă că până atunci numărul morţilor ar putea atinge două milioane.

Angela Merkel avertizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge în Germania la 19.000 pe zi, dar a subliniat că economia trebuie să funcționeze.

Cehia și Slovacia vor reintroduce starea de urgență din cauza creșterii rapide a numărului cazurilor de coronavirus. Acest lucru nu presupune neapărat carantină, ci poate consta doar în interzicerea evenimentelor, închiderea restaurantelor și obligativitatea purtării măștii.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply