Consiliul Județean Cluj a anunțat câștigarea celui de-al doilea proiect finanțat din fonduri europene care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza provocată de coronavirus, anunță ClujInsider.ro.

În valoare totală de 15.340.540,85 de lei, contractul de finanțare a fost semnat de către conducerea Consiliului. Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului.

Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie a.c., când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *