Spitalul Clinic de Recuperare, unul dintre spitalele suport de luptă împotriva noului coronavirus, și-a reluat activitatea normală, în profil recuperare medicală, începând cu ziua de 15 iunie.

Pentru a asigura calitatea actului medical și derularea activității spitalicești în condiții de maximă siguranță, conducerea spitalului a conceput un plan de măsuri. Acestea vizează reglementarea activităților, pregătirea personalului, precum și pregătirea spitalului – ambulatoriul clinic de specialitate, baza de tratament, secția spitalizare continuă, secția spitalizare de zi și structuri nemedicale.

Astfel, sunt respectate atât măsurile de distanțare între pacienți cât și cele referitoare la combaterea pandemiei, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic.

Specialități medicale

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific. Aceasta asigură servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie, susținute de activitatea laboratoarelor de radiologie și imagistică medicală, analize medicale, explorări funcționale, precum și a bazei de tratament.

Pentru a trata cazurile de persoane infectate cu COVID-19, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, instituții sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, vor asigura, în continuare, serviciile medicale specifice pentru această categorie de pacienți.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *