Pandemia de coronavirus a mai produs o victimă în județul Cluj. Este vorba de o doamnă, în vârstă de 77 de ani. Inițial, ea a fost internată la Spitalul Muncipal Clujana, apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență. 

Potrivit autorităților, femeia suferea de o serie de afecțiuni preexistente. ”Obezitate. Diabet zaharat. HTA. Bloc AV. Cardiopatie ischemică. Insuficiență cardiacă cronicĂ clasa NYHA III”, menționează autoritățile. Până acum, 12 persoane au murit în județul Cluj din cauza coronavirusului.

Prefectul Mircea Abrudean a oferit și o situație la zi:

? Efective angrenate (politiști, jandarmi, politisti locali, militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență) –898

? Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse: 1.140

? Societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență – 18

? Sancțiuni contravenționale aplicate – 125; valoare – 263.175 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației)

? Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ 217 persoane se află în carantină

➡️ 235 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

➡️ 179 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

➡️ 12 persoane internate în ATI, din care 7 din județ

➡️ Total vindecați și externați – 136, din care 87 din județul Cluj.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *