Consiliul Județean Cluj a decis să închirieze un spital privat, care va fi transformat într-o unitate medicală dedicată pacienților infectați cu coronavirus. Capacitatea spitalului va fi de 180 de paturi. Această unitate medicală va funcționa în subordinea Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

Creșterea numărului de pacienți infectați cu coronavirus a dus la transformarea Spitalului de Boli Infecțioase într-o unitate dedicată luptei cu pandemia. În prezent, capacitatea spitalului este de a trata concomitent 66 de bolnavi. Toate locurile sunt ocupate, iar câțiva pacienți au fost internați și într-un pavilion al Spitalului de Pneumoftiziologie. Însă autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a prelua un număr mai mare de pacienți. De aceea, Consiliul Județean a decis să preia spitalul privat Polaris, cu o capacitate de 180 de locuri, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Valoarea chiriei pe care o va plăti Consiliul Județean va fi stabilită în urma unei expertize. La Cluj, până acum, au fost 11 pacienți vindecați și două decese din cauza coronavirusului.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *