În Cluj-Napoca s-a format o adevărată mișcare civică, ce reunește organizații neguvernamentale, voluntari și donatori, care încearcă să sprijine, fiecare cu ce poate, munca celor aflați în prima linie în bătălia împotriva coronavirusului. Un patron de cafenea, Ioan Sumedre junior, de la Studio Express Design by Caolin, oferă în fiecare zi, gratuit, câte 100 de cafenele medicilor și asistentelor de la Spitalul de Boli Infecțioase, deși nu mai are încasări de săptămâni întregi. Patronul unui service auto, Simion Negre, de la AutoTech, repară gratuit mașinile medicilor, asistentelor, pompierilor sau fundațiilor care distribuie alimente sau medicamente celor aflați în nevoie. Un grup, condus de judecătorul Cristi Danileț, este implicat în distribuirea de materiale de protecție pentru personalul medical, în special viziere, potrivit ClujInsider.ro.

Mișcarea civică a luat naștere pe Facebook. În grupul Vă ajutăm din Cluj s-au înscris, la început, trei organizații neguvernamentale, apoi s-au alăturat și alte asociații și fundații, voluntari sau companii. Unul dintre cei mai activi voluntari este judecătorul Cristi Danileț, care încearcă să procure sau să producă diferite materiale sanitare. În prezent, el este implicat în producerea de viziere artizanale pentru medici.

Marea provocare este procurarea materiilor prime, mai spune judecătorul Cristi Danileț.

Astfel de viziere artizanale sunt produse și în mici ateliere de mobilă. Ateliere de croitorie au început să producă diferite tipuri de combinezoane de protecție pentru medici. De asemenea, la Cluj, au început să fie produse pe scară largă și biocide destinate spitalelor.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *