Centrul de Cercetare Științifică OncoGen anunță vești bune: specialiștii timișoreni au elaborat primul vaccin românesc anticoronavirus. Testele au început ieri la Timișoara, a anunțat directorul centrului, profesorul universitar Virgil Păunescu. El este specialist în Imunologie și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și este vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, anunță Via Cluj TV.

Sinteza vaccinului a fost terminată ieri. Pimele 1.000 de doze au fost produse azi. Și tot azi au început testele. Deocamdată, cercetătorii timișoreni nu au precizat cât va dura perioada de testare. Vaccinul va putea fi produs pe scară largă abia după ce testele vor fi gata, iar autoritățile medicale vor da avizele necesare.

Profesorul Păunescu, cel care a anunțat începerea testelor cu nou vaccin, a anunțat, de asemenea, pe Facebook că nu va patenta formula acestui vaccin, dacă testele îi vor confirma eficiența, pentru că nu dorește să facă profit din așa ceva.

Despre munca la acest vaccin a profesorului Virgil Păunescu au relatat publicații internaționale precum Newsweek, precum și presa locală din Timișoara, precum Timpolis. Ziarul timișorean a fost, de altfel, primul care a anunțat știrea referitoare la vaccin.

Virgil Păunescu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi consilier prezidențial pentru sănătate publică.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *