Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a primit încă două milioane de lei din partea Consiliului Județean, pentru a cumpăra aparate și kituri pentru depistarea cazurilor de coronavirus. Alocarea banilor a fost deja aprobată de consilierii județeni.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este cea mai mare unitate medicală din Transilvania implicată în lupta împotriva coronavirusului. Mai multe secții ale spitalului au fost transformate în spații rezervate pacienților care au fost infectați cu acest virus și care provin din întreaga regiune. Consiliul Județean Cluj a aprobat suplimentarea bugetului spitalului, pentru ca acesta să poată face față cu succes provocărilor presupuse de creșterea numărului de cazuri cu pacienți infectați, spune vicepreședintele consiliului, Istvan Vakar.

Autoritățile și societatea civilă au făcut eforturi pentru a crește capacitatea de testare a pacienților suspecți de infectare cu coronavirus. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că medicii au la dispoziție în acest moment un aparat cu capacitatea de 70 de teste pe zi, la Spitalul de Boli Infecțioase și un aparat cu capacitatea de 50 de teste pe zi, la Institutul Oncologic. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” a pus la dispoziție alte două aparate, cu capacitatea totală de 180 de teste pe zi. Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au pus la dispoziție aparate cu o capacitate totală de încă 150 de teste pe zi. Astfel, în momentul de față, capacitatea totală de testare la Cluj este de 450 de probe pe zi, cu condiția existenței reactivilor necesari. Din această săptămână, capacitatea totală va crește la 600 de probe pe zi, pentru că Spitalul Județean de Urgență va primi un aparat care poate procesa 150 de probe zilnic. 

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *