Compania clujeană Farmec a început producția primelor două tipuri de biocide. Este vorba de două dezinfectante pentru mâine, bazate pe alcool cu concentrația de 70 la sută. Cele două produse vor fi livrate sub formă de loțiune și de gel.

Ele completează alte două produse biocide, aflate deja în portofoliul companiei clujene: săpunul antibacterian Gerovital Pure și Nufăr – dezinfectant universal, a precizat conducerea companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

La capitolul distribuție, noile produse vor ajunge cu prioritate în instituțiile publice implicate în lupta contra coronavirusului. Compania clujeană va continua cercetarea pentru dezvoltarea unor noi dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Producătorul de cosmetice Farmec Cluj a cerut, recent, Guvernului să fie autorizat să producă biocide. Este vorba de cinci dezinfectanți pentru mâini și pentru diverse suprafețe.

Compania Farmec Cluj este capabilă să producă biocide în cantități mari. Fabrica din Cluj este cel mai mare producător român de cosmetice. De asemenea, dispune și de linii de producție pentru produse de igienă a locuinței. Aceste linii pot fi recalibrate în așa fel încât să producă și dezinfectanți.

De asemenea, fabrica de medicamente Terapia Cluj a anunțat că poate produce dezinfectanți, dar și alte produse sanitare, dacă va exista o astfel de solicitare din partea autorităților.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *