Coronavirus: Mersul pe jos, preferabil deplasării cu bicicleta

Mersul pe bicicletă sau pe jos reprezintă o alternativă foarte bună la deplasarea cu mijloacele de transport în comun, pentru cei care trebuie să iasă din case în aceste zile. Desigur, cel mai bine este să stăm acasă pentru a limita răspândirea coronavirusului, însă, atunci când suntem nevoiți să ne deplasăm, trebuie să o facem în modul cel mai sigur pentru sănătatea noastră.

Președintele Federației Bicicliștilor din România, Radu Mititean, afirmă că oamenii nu trebuie să fie descurajați de vremea rece. El spune că temperaturile din aceste zile sunt, oricum, mult mai ridicate decât cele pe care le înfruntăm la schi.

Foarte mulți dintre clujeni iau aceste sfaturi în serios și preferă să se deplaseze cu bicicleta, dacă trebuie să iasă din case.

Tot pentru a descuraja deplasările nenecesare, Primăria Cluj-Napoca a redus numărul mijloacelor de transport în comun aflate în circulație. Doar două treimi dintre autobuze, troleibuze și tramvaie circulă, iar gradul lor de încărcare este cuprins între 15 și 40 la sută.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =