Criza coronavirusului: Guvernul PNL încearcă să pună în mișcare sângele economiei

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a adoptat o serie de măsuri menite să pună în mișcare sângele economiei. Astfel, Guvernul va rambursa TVA în valoare de 9 miliarde de lei, pentru ca acești bani să ajungă cât mai repede în economie.

”Executivul va plăti concedii medicale scadente (prin CNAS) în valoare de 2,7 miliarde de lei si va aloca 200 de milioane de lei pentru carantină și izolare. Vom deconta facturi pentru lucrări de construcții ale autorităților locale în valoare de 1,5 miliarde de lei”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Guvernul a amânat și termenul de plată pentru impozitele pe clădiri, pe teren, pe mijloace de transport, de la 31 martie la 30 iunie 2020. De asemenea, a suspendat popririle și executările silite pentru creanțele bugetare pe perioada stării de urgență cu excepția celor din cauze penale. O altă măsură este amânarea termenului pentru depunerea declarațiilor de restructurare a creanțelor bugetare până la 30 octombrie 2020.

”Am suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu o sumă de 42 de milioane lei pentru susținerea centrelor de carantină prin intermediul direcțiilor de sănătate publică și am reglementat normele metodologice privind funcționarea și decontarea cheltuielilor pentru aceste centre de carantină. De asemenea, am suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne cu o sumă de 100 de milioane, pentru a putea asigura sumele pentru achizițiile necesare pentru protejarea diferitelor structuri precum Poliția, Poliția de Frontieră, Departamentul pentru Situații de Urgență sau Jandarmeria”, a mai spus ministrul Adrian Oros.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 6 =