Autoritățile clujene au oprit un camion cu materiale sanitare care se îndrepta spre Italia

Autoritățile române au oprit un camion încărcat cu materiale sanitare, care urma să plece spre Italia. Oprirea camionului a fost decisă de către Direcția de Sănătate Publică, în urma sesizării polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, anunță ViaCluj.tv.

În camion se aflau 10.000 de măști chirurgicale, 17.000 de măști pentru menaj, 400 de măști de unică folosință, 400 de botoși medicali de protecție și 45 de costume medicale de protecție. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Iată comunicatul de presă trimis la redacție de către prefectul de Cluj, Mircea Abrudean:

”În cursul zilei de astăzi, 18 martie 2020, a fost identificată expedierea mai multor colete prin terminalul Cargo, aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, expeditor fiind o societate comercială din județul Cluj, iar destinatarul o societate comercială din Roma, Italia. Apărând menționat mesajul „măști de protecție”, s-a procedat la verificarea coletelor și s-au descoperit: 10 mii de măști chirurgicale, 17 mii de măști de menaj, 400 de mănuși de protecție, 45 de costume de protecție medicale și 400 de botoșei de protecție (încălțăminte). A fost informată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj care a dispus oprirea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun îndreptate către societatea comercială”.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × three =