Comisarul european pentru Inovare, Educație, Cultură și Tineret, Mariya Gabriel, a anunțat că Uniunea Europeană dorește să finanțeze și să încurajeze formarea unei rețele de hub-uri digitale pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Ea, însă, a atras atenția că acest proces trebuie să aibă baze etice solide, astfel încât oamenii să controleze Inteligența Artificială.

”Inteligența Artificială reprezintă, cu siguranță, următoarea schimbare majoră. Acum, trebuie să fim siguri că valoarea adăugată a abordării europene este aceea de a păstra principiul controlului deținut de oameni, de a avea principii etice foarte puternice și de a demonstra că Inteligența Artificială se află aici pentru a ne ușura viețile, nu pentru a le controla și nu pentru a lua decizii în locul nostru”, a spus Mariya Gabriel.

Comisarul european Mariya Gabriel a participat, la Cluj, la evenimentul numit Innovation Camp. Cu acest prilej, primarul Emil Boc a anunțat că Clujul își dorește să devină următorul hub digital destinat Inteligenței Artificiale.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply