Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. documentația de atribuire a contractului de achiziție publică ce vizează proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică, secție externă a Spitalului Județean de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Valoarea contractului este de 16.665.022,52 lei. Ceschiderea ofertelor va avea loc în data de 19 martie a.c., ora 15.00. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spune că „investițiile noastre în sănătate continuă în ritm accelerat. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât modernizăm și extindem cu fonduri europene  singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania, degrevând astfel bugetul județului de o sumă considerabilă pe care o vom folosi tot în beneficiul pacienților clujeni”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a declarat pentru UPNews, că ”prioritatea zero este sănătatea copiilor. Avem datoria să încercăm să alinăm suferințele celor mici, iar această datorie vine atât ca o concretizare  a atribuțiilor noaste de autorități publice, cât și o concretizare a principiilor moralei creștine, care spune, în esență, că trebuie să facem Binele”.

Clădirea în care funcționează în prezent Secția clinică de psihiatrie pediatrică este situată pe strada Ospătăriei din Cluj-Napoca. Ea găzduia inițial o creșă, iar imobilul nu corespunde, din punct de vedere al spațiului, cerințelor unei unități sanitare de profil. Cu un regim de înălțime P+E și o suprafață construită desfășurată de doar 736 mp, clădirea nu oferă posibilitatea respectării circuitelor funcționale specifice.

Pentru a rezolva această problemă, Consiliul Județean a depus și câștigat în anul 2019 un proiect european în valoare de 19.291,849,57 lei prin care urmărește modernizarea și extinderea actualului imobil, atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, iar suprafața construită desfășurată ajunge la n3.643 mp. De asemenea, constructorii vor realiza recompartimentări ale actualelor spații, inclusiv o refuncționalizare a ambulatoriului, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. Nu în ultimul rând, după finalizarea acestui proiect, Consiliului Județean va realiza o altă achiziție publică în valoare de peste două milioane de lei pentru dotarea cu mobilier specific a viitoarelor spații complet modernizate.

Secția clinică de psihiatrie pediatrică cu compartiment pentru toxicomani este singura de acest fel din Transilvania. Din acest motiv, adresabilitatea este una foarte extinsă, peste 50% din cazuri din afara județului Cluj. În prezent, în cadrul clinicii au loc cca. 1.000 de internări pe an, în timp ce în ambulatoriu sunt consultați, anual, între 2.500 și 2.800 de copii. Prin implementarea noului proiect, Consiliul Județean urmărește diminuarea internărilor în regim de spitalizare continuă, respectiv creșterea numărului de servicii oferite în zona ambulatoriu-spitalizare de zi.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *