Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca este, din nou, gazda Congresului anual al Asociației Veterinare Ecvine din România.

În 2020, reuniunea împlinește un deceniu de sesiuni și lucrări științifice dedicate medicilor veterinari specializați în studiul ecvinelor, iar la USAMV Cluj-Napoca se va desfășura în acest an între 28 februarie și 1 martie.

Congresul AVER propune la ediția aniversară teme din Ortopedie, Reproducție, Potcovit ortopedic, Patologie osoasă și articulară, precum și un workshop de Ecografie ortopedică, cu șapte speakeri internaționali invitați.

Programul evenimentului prevede sesiuni paralele și pentru proprietarii și crescătorii de cai.

Lucrările congresului se vor desfășura la Institutul pentru Științele Vieții și la Facultatea de Medicină Veterinară, ambele aflate în campusul USAMV Cluj-Napoca.

Fondată în anul 2010, Asociația Veterinară Ecvină din România (AVER) este o organizație profesională a medicilor veterinari specializați în tratarea cailor și este singura de profil din țara noastră. AVER promovează bunăstarea cailor din România și prin organizarea de congrese, cursuri și workshopuri pentru perfecționarea medicilor veterinari ecvini, dar și pentru educarea proprietarilor de cai.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *