Coronavirus: Primul deces înregistrat în Europa

Primul deces provocat de coronavirus în Europa: un turist chinez infectat a murit în Franța. E vorba de un bărbat de 80 de ani, din provincia chineză Hubei, una dintre cele mai afectate de noul tip de virus. Turistul a ajuns în Franța pe 16 ianuarie și a fost plasat nouă zile mai târziu în carantină la un spital din Paris. Alte trei decese au fost raportate în afara Chinei, mai exact în Hong Kong, Filipine și Japonia. Peste 1.500 de persoane au murit din cauza coronavirusului din China. Între timp, noul tip de virus a ajuns și pe continentul african, potrivit RFI România.

Numărul total de infecții cu coronavirusul din China se ridică la 66.000 la nivel național, dintre care 11 mii sunt cazuri foarte grave. Autoritățile din Beijing ordonă carantină de 14 zile pentru cei care se întorc din vacanță în oraș. În caz contrar, vor fi pedepsiți.

Între timp, coronavirusul a ajuns și pe continentul african. Primul caz de acest gen a fost înregistrat în Egipt. Este vorba de un pacient străin, care a fost spitalizat și plasat în carantină.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − 2 =