Numărul apelurilor false la 112 rămâne ridicat în România. Datele sunt publicate de STS de Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, potrivit RFI România.

Aproape jumătate dintre cele 11,3 milioane de telefoane date de români anul trecut la numărul unic de urgență au fost non urgente sau false. Amenzile însă au crescut. Un apel fals la 112 atrage o contravenție de până la 5.000 de lei.

Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS spune că “E important să fim responsabili când apelam 112 și să o facem atunci când e o urgență”. Apelarea responsabilă poate salva o viață, mai spune purtătorul de cuvânt al STS.

Cele mai multe apeluri non urgente sunt făcute din buzunar

Chiar și după 16 ani de la implementarea numărului de urgență în România, cele mai multe apeluri non urgente sunt făcute tot din buzunar și asta din cauză că oamenii uită să își blocheze telefonul, mai spune la RFI Cătălin Chirca.

În cazul în care sunăm din greșeală la 112 nu trebuie să închidem, ci să rămânem pe fir și sa spunem că am apelat din greșeală. Se câștiga astfel mult timp care poate fi folosit de operatori în caz de urgență, afirmă reprezentanții STS.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *