RFI: 80 de persoane au murit, alte 2800 sunt infectate cu coronavirus

Premierul chinez vizitează luni spitalele locale din Wuhan, iar Guvernul a alocat peste 1,5 miliarde de dolari pentru gestionarea crizei, potrivit RFI România.

Beijingul inițiază proceduri de urgență pentru a încerca să limiteze răspândirea globală a agentului patogen. Demersul este îngreunat de faptul că virusul poate fi răspândit înainte de apariția oricăror simptome, au declarat duminica autoritățile chineze, ceea ce înseamnă că purtătorii nu pot fi conștienți că sunt infectați înainte de a transmite virusul către alții.

În China, 15 orașe cu o populație combinată de peste 57 de milioane de oameni – mai mult decât întreaga populație din Coreea de Sud – au fost plasate sub carantină totală sau parțială.

Wuhan locul de unde a izbucnit epidemia este și el în carantină, toate rutele de intrare și de ieșire din oraș sunt închise. Guvernul a anunțat că trimite un număr suplimentar de 1.200 de lucrători medicali – împreună cu 135 de cadre medicale ale Armatei de Eliberare a Poporului – pentru a ajuta personalul spitalului întins al orașului.

Premierul chinez Li Keqiang a ajuns azi la Wuhan pentru a vizita spitale locale, scrie presa de stat.  Peste 1 miliard și jumătate de dolari din fondurile guvernamentale au fost dedicate crizei.

Drogurile folosite adesea pentru combaterea HIV și SIDA sunt folosite pentru a trata pacienții cu coronavirusul Wuhan de la Beijing, a declarat Comisia pentru sănătate a orașului. Trei spitale desemnate utilizează medicamentele Lopinavir și Ritonavir pentru a trata pacienții ca parte a unui program de testare.

55 de persoane din afara Chinei continentale au fost raportate cu coronavirus: Australia (4 cazuri), Franța (3 cazuri), Hong Kong (8 cazuri), Japonia (4 cazuri), Macao (5 cazuri), Malaezia (4 cazuri), Nepal (1 caz), Singapore (4 cazuri), Coreea de Sud (3 cazuri), Taiwan (4 cazuri), Thailanda (8 cazuri), Statele Unite (5 cazuri) și Vietnam (2 cazuri).

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =