Noile tehnologii schimbă radical industria turismului

Noile tehnologii schimbă radical industria turismului. În ultimii ani, aplicațiile și platformele care oferă servicii în acest domeniu au devenit tot mai complexe și mai performante. De asemenea, aceste platforme integrează tot mai multe soluții electronice, de la sisteme de plată la sisteme de rezervat și închiriat mașini, de cumpărat bilete care oferă acces în muzee sau la diferite festivaluri sau care permit rezervarea unor mese în restaurante.

Potrivit unui studiu realizat de un concern internațional din domeniul IT, noile tehnologii informatice schimbă modul în care călătorim. Aproximativ trei miliarde de oameni au utilizat Internetul sau aplicațiile informatice pentru a-și rezerva o cameră de hotel sau un apartament, pentru a închiria o mașină sau pentru a-și alege destinația de vacanță. Aceste aplicații devin tot mai complexe. Ele încorporează algoritmi de inteligență artificială, care învață preferințele utilizatorilor și care îi ajută pe operatori să facă oferte personalizate. De asemenea, sunt utilizați roboți informatici care ușurează interacțiunea cu clienții. Aceste tehnologii schimbă industria ospitalității, spune experta în turism Andreea Antonescu.

Operatorii din industria turismului și clienții deopotrivă își pot reduce costurile cu ajutorul acestor aplicații, mai spune Andreea Antonescu.

Un alt factor care influențează industria turismului este conținutul generat de utilizatori și postat pe rețelele sociale. Fotografiile, clipurile video sau comentariile postate de acești utilizatori îi pot influența pe prietenii lor atunci când aceștia decid să meargă sau să nu meargă într-un anumit loc.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 5 =