Inteligența artificială, o miză tot mai mare

Tot mai multe aplicații și programe informatice create la Cluj încorporează algoritmi de inteligență artificială. Există mulți oameni care se tem de faptul că inteligența artificială ar putea fi utilizată în detrimentul umanității, însă experții în domeniu spun că scenariile apocaliptice sunt puțin probabile. Ei afirmă că utilizarea inteligenței artificiale va revoluționa unele profesii, pentru că oamenii vor fi scutiți de sarcinile repetitive și că, astfel, vor avea mai mult timp pentru a fi creativi, potrivit ClujInsider.ro.

Inteligența artificială este una dintre cele mai interesante tendințe din domeniul programării. Aplicațiile informatice care utilizează algoritmii de inteligență artificială sunt tot mai răspândiți și îi asistă pe specialiști în eficientizarea muncii lor, spune expertul Radu Orghidan.

Unul dintre centrele europene în care se dezvoltă inteligența artificială este Clujul. În oraș există peste 22.000 de specialiști în IT, care au creat un ecosistem performant pentru industria informatică. Acest domeniu se poate dezvolta în continuare, cu sprijinul comunității locale, spune Radu Orghidan.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 10 =