Un pui de rinocer negru s-a născut la începutul lunii decembrie la Grădina Zoologică din Bassin d’Arcachon, o premieră în Franţa pentru această specie aflată în pericol critic de dispariţie, au anunţat administratorii parcului zoologic din sud-vestul Franţei, citaţi de AFP.

Animalul, care nu a primit deocamdată un nume, a fost născut pe 6 decembrie de Nabila, o femelă de şase ani încredinţată grădinii zoologice franceze în cadrul unui program european de înmulţire în captivitate a acestor animale. Este primul pui născut de Nabila, iar tatăl este masculul Dzanty, potrivit RFI România.

“Este un eveniment, căci vorbim despre primul rinocer negru născut într-un parc zoologic din Franţa”, au explicat specialiştii de la Grădina Zoologică din Bassin d’Arcachon într-un comunicat.

Această specie (Diceros bicornis, care trăieşte în Africa) este clasată “în pericol critic de extincţie” de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN). Această categorie reprezintă ultimul nivel de risc înainte de extincţia speciei în stare sălbatică.

Puiul de rinocer, care cântărea între 35 şi 40 de kilograme la naştere, este un mascul şi ar trebui să devină în viitor un exemplar reproducător, deoarece majoritatea rinocerilor negri din parcurile zoologice sunt femele, au explicat pentru AFP administratorii parcului francez.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *