Carne artificială, produsă cu un printer 3D în spațiul cosmic

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au obținut carne printată 3D. Ea a fost produsă în spațiul cosmic.

Carnea artificială ar putea reprezenta cel mai bun răspuns la problemele alimentare ale omenirii, iar experimentul vrea să demonstreze că omenirea nu este dependentă de carnea obținută în mod natural. Carnea artificială a fost produsă cu ajutorul unor echipamente furnizate de companiile Aleph Forms din Israel și 3D Bioprinting Solutions din Rusia.

Concret, au fost prelevate celule din carne normală de vacă, care au fost puse într-un mediu care stimulează creșterea lor. Recipientele cu celule și nutrienți au fost transportate cu ajutorul unei rachete rusești pe Stația Spațială Internațională, acolo unde au fost depuse într-un printer magnetic, care a replicat celulele și le-a ordonat într-un țesut muscular.

Carnea artificială a fost readusă pe Pământ, pentru analize de laborator, apoi a fost pregătită și consumată în cadrul unui prânz festiv. Experimentul ar putea constitui un răspuns la soluționarea problemei hrănirii oamenilor pe Pământ, în stațiile spațiale, dar și în eventualele colonii viitoare de pe Lună sau Marte.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =