Clujul este unul dintre județele cu o creștere semnificativă a turismului. Iar o parte a acestei creșteri este dată de o nișă foarte interesantă.

Concret, turismul medical ia o amploare tot mai mare la Cluj. Pacienți din țările Uniunii Europene, dar și din America de Nord sau din Israel, vin la Cluj pentur diferite tratamente. Ei sunt atrași de raportul foarte bun preț-calitate, dar și de faptul că medicii români sunt bine pregătiți, iar cabinetele medicale sunt dotate la nivelul celor din Occident. Contează, de asemenea, și bunele legături aeriene între Cluj-Napoca și marile aeroporturi europene, potrivit ClujInsider.ro.

Turismul medical a crescut constant în ultimii ani, mai ales după ce firmele de asigurări medicale din Occident au început să deconteze facturile emise de cabinetele medicale din România. Turismul stomatologic este unul dintre cele mai bine dezvoltate. Vin pacienți din țări precum Italia, Marea Britanie sau Israel, spune medicul Dan Lambrescu.

Mulți pacienți din Franța sau din Germania vin la Cluj pentru intervenții oftalmologice. Ei preferă mai ales clinicile și cabinetele deservite de medicii specializați în Occident, spune medicul Teodor Tomi.

Citiți mai mult AICI

Foto: Pixabay

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *