Două femei astronaut ale agenţiei spaţiale americane NASA au scris istorie, după ce au fost protagonistele primei ieşiri exclusiv feminine în spaţiu, potrivit RFI România.

Ieșirea primului echipaj exclusiv feminin în spațiu a avut loc din a doua încercare.

NASA a anulat brusc prima tentativă, în luna martie, din cauza lipsei costumelor spaţiale de mărime corespunzătoare. Ambele femei astronaut programate atunci să iasă în spaţiu aveau mărime medie, însă la bordul Stației Spațiale Internaționale era disponibil un singur costum de dimensiuni corespunzătoare.

Americancele Christina Koch şi Jessica Meir au ieşit vineri împreună în spaţiu, pentru înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriilor electrice.

”În trecut, femeile nu au fost întotdeauna prezente ”la masă”. Este minunat să se contribuie la programul spaţial într-un moment în care toate contribuţiile sunt acceptate, când toată lumea are un rol. Există o mulţime de oameni care sunt motivaţi de poveştile pline de inspiraţie ale celor care arată ca ei şi cred că este o poveste care este important să fie spusă”, declară Christina Koch.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply