Sute de mii de oameni s-au revoltat la Barcelona

Sute de mii de oameni au ieșit vineri seară în stradă la Barcelona, după condamnarea unor lideri separatiști catalani la închisoare. Confruntări violente au avut loc între unii protestatari și forțele de ordine, potrivit RFI România. Starea de spirit continuă să rămână tensionată în Barcelona, iar locuitorii orașului se tem izbucnirea unor noi violențe.

Centrul orașului Barcelona a fost blocat și devastat, în timp ce autoritățile de la Madrid califică aceste acțiuni drept ”terorism stradal”.

Poliția a reținut peste 120 de persoane, iar 200 de agenți ai forțelor de ordine au fost răniți. Peste 100 de mașini au fost distruse de protestatari, iar 800 de containere au fost incendiate.

Doi jurnaliști ai postului național de televiziune din Spania au fost loviți cu steaguri de manifestanți.

Protestatarii violenți din Catalonia riscă pedepse de până la șase ani de închisoare, avertizează ministrul spaniol de Interne.

Reacția sa vine după ce noi confruntări au avut loc vineri seară lângă sediul Poliției din Barcelona, ciocniri în care au fost implicate peste 400 de persoane, ”în grupuri organizate”.

Revolta populației locale a fost provocată de condamnarea a nouă lideri separatiști catalani la pedepse de până la 13 ani de închisoare, pentru tentativa de secesiune de acum doi ani.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =