Primul Centru de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică din România a fost deschis la Universitatea Babeș-Bolyai. Centrul a fost creat în parteneriat cu Universitatea San Giovanni in Laterano din Roma, care are reputația de a fi Universitatea Papei. Centrul este rodul unei colaborări deopotrivă ecumenice și științifice.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică de la Cluj va oferi posibilitatea de a traduce și de a analiza și interpreta texte fundamentale pentru cultura creștină. Aceste texte au fost publicate cu multe secole în urmă în latină, greacă sau limbi orientale, precum aramaica. Acest Centru este rodul unei colaborări între facultățile de Teologie Greco-Catolică, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică, Teologie Protestantă, Litere și Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Institutul Patristic Augustinianum din cadrul Universității San Giovanni in Laterano. Acest Centru are o misiune nobilă, spune PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

Înființarea Centrului marchează un moment important din viața universității, afirmă părintele Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai.

Coordonatorul acestui Centru este prorectorul pentru Cercetare Științifică al Universității, Daniel David. Directorul executiv este Alin Tat, iar secretarul este părintele Claudiu Tuțu.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *